CLUBNETCET INTERNETES ISMERETTERJESZTŐ EGYESÜLET
Előny a jövőben

Keresés a honlapon

MENÜ

Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):


Szavazás
BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
RegisztrációCivilek Napja - aug. 20. SzarvasEmi-quillingeltünk 2019-ben is Kapolcson2019 Havanna ünnepen2018-ban is Szilvafesztivál SzarvasonA Zuglói Esélyegyenlőségi NaponMűvészetek Völgye Fesztivál 2018

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja tíz napon át várja a látogatókat, korosztálytól, érdeklődési körtől függetlenül mindenki számára kínál olyan kulturális programot, amiben érdemes elmerülni. A Művészetek Völgye Fesztivál az Európai Unió által meghirdetett 2018-as Kulturális Örökség Európai Évének kiemelt eseménye.
(https://www.programturizmus.hu/ajanlat-muveszetek-volgye-fesztival-kapolcson.html)

A ClubNetCet pavilonja július 20-29. között a Boszi Udvarban (Petőfi u. 25.) fogadta az érdeklődőket. A tagok akotásai mellett a "Majd én megmutatom!" vándorkiállítás képei is megtekinthetők voltak a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával.

A fotó itt 2016-ben készült, a frissek megtekintéséhez kattints rá!.Civilek internetes kultúrájának fejlesztése


2018. március 3-4.
Civil workshop 2 napban 3 részben a Belvárosban!

Hogyan érhető el a pozitív „reputáció”?
Napjainkban már az Internet adta „e-pr” lehetőségét tekintjük a legkorszerűbb public relations eszköznek és a legnagyobb variációs lehetőséget nyújtja alkalmazójának.
A következő témaköröket jártuk körül az elméletben és a gyakorlatban:
- A szervezet iránti bizalom építése és fenntartása
- E-PR a gyakorlatban
- Modern perselyezés világa - 1% a neten

Előadók:
Barát Tamás újságíró, PR szakember
Gáspár György honlapvarázsló
Vajda Márta újságíró, társadalmi marketing-kommunikációs tanácsadó

A rendezvény helyszíne:
1093 Bp., Mátyás u. 18.
A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány

A képzésen 15 civil szervezet képviseltette magát. Köszönjük mindenkinek az aktivitást! A fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.Részt vettünk a Szarvasi SzilvanapokonBemutatkoztunk GyömrőnA nyerő szarvasi csapat

"A triplázás ezúttal a „Csabacsűdi betyároknak” nem sikerült, de a képzeletbeli dobogó harmadik fokára felállhattak. A babérokat az evangélikus egyház csapata aratta le, második helyen pedig a „Csabacsűdi kiskukták” végeztek. A zsűri különdíjjal jutalmazta CLUBNETCET Egyesületet." (Newjság)

2017. június 24-én ilyen csodálatos serleget nyertünk a Csabacsüdi Falunapon >>>>

A két főszakács: Sonkolyné Aszódi Zsófia és Kopcsják Zsuzsanna. Gratulálunk!Civilek Napja

A mai napon már huszadik alkalommal ünnepeljük a Civilek Napját.

Köszönet mondunk minden civilnek, aki tenni akar szűkebb vagy tágabb környezetéért, legyen szó hobbiról vagy komoly szakértői munkáról.

A civilek napján üdvözöljük azt a több mint 60 ezer civil szervezetet, melynek nagy többsége polgári kezdeményezésre azért jött létre, hogy az élet egy-egy területén erősítse a közösséget. Ők azok, akik időseket, családokat, fogyatékossággal élőket segítenek, kulturális, hagyományőrző és sportprogramokat szerveznek, részt vállalnak a tehetséggondozásban, az iskolai közösségi szolgálat kapcsán megismertetik a fiatalokat a másokért végzett munka jóleső érzésével vagy éppen tanácsaikkal segítenek abban, hogy kevesebb legyen az adminisztráció és hatékonyabb a segítség.

Ők azok, akik szabadidejükben dolgoznak másokért. Olyan feladatokat vállalnak, mellyel tehermentesítik az államapparátust, de még fontosabb, hogy a helyiek érdekében és a helyiek igényei szerint végzik munkájukat. >>>>>A Duna mentén jártunk őseink nyomában

A Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat buszkirándulást tervezett a Duna menti svábok településeiben található német nemzetiségi tárgyi, szellemi, kulturális, oktatási, hagyományőrző tevékenységek, emlékek megőrzésére, ápolására.

A tanulmányúton budavári polgárok, együttműködő civil szervezetek tagjai, pedagógusok és családtagjaik vettek részt, amely az ismeretek megszerzésén túl kiváló alkalmat teremtett az új ismerettségek szerzésére, kapcsolatok elmélyítésére.

Farkas Hoffmann Márta újságíró, egyben a Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke írt cikket e szép programról, mely a folytatásban elolvasható. >>>>>>>

(További fotókhoz kattints a képre!)Civil Tojásfa Szarvason


A ClubNetCet Szarvasi Csapata volt az első "tojást tojó nyuszi".
Ezzel Kívánunk Minden Honlapunkra Látogatónak Kellemes Húsvéti Ünnepeket!LELEMÉNYES HŐSÖKA Nemzeti Művelődési Intézet országszerte felhívást tett közzé helyi hősök, példamutató személyek felkutatására, s az őket bemutató projektek létrehozására. A programban a diákokat jellemzően civil szervezetek segítették. A ClubNetCet által mentorált kis csapat egyike lett azoknak, akik tanulmányi kirándulást nyertek.
A sikeres projekt idekattintva elolvasható.„Az egészséges Zuglóért”

A ClubNetCet és a Viadukt Alapítvány közösségi napjának mottója, hogy kicsiknek-nagyoknak, a CSALÁDnak megmutathatjuk
az egészséges életmódot, kóstolással egybekötve.
Megmutatják partnereink az egészség megőrzésének módját.
2015. 04. 11-én 10-től 16 óráig a Zuglói Civil Házban XIV. Csertő park 12.

Programok:
bemutatkoznak az egészség őrei, tájékoztatók,
bemutatók, kóstolók, szolgáltatások megismerése.
- Hogyan őrizzük meg családunk egészségét?

A kicsiknek kreatív programok, kézműves technikák kavalkádja: Quilling, rajzolás, festés, gyöngyfűzés stb.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

1. cég: Emmi-Dent Club.
A világ első ultrahangos fogápolási rendszere. Az ultrahang csodálatos hatása a fogápolásban,
a bőr regenerálódásában, sebek gyógyulásában és számos egyéb területen. (Nagy Kati)
2. cég: ASEA. (Nagy Kati)
A Redox Jelző Molekulák 5oo %-kal megnövelik az antioxidánsok aktivitását. Az egyik
legnagyobb felfedezés a Penicillin feltalálása óta.
3. cég: Fillzen – Szépség könnyen egészségesen. (Kamilla)
4. cég: FGX – szeretettapasz a XXI. század egészségvédelme. (Kamilla)
5. A kövek üzenetei – Kiss Anna
6. Ladányi Zsuzsanna – FLAVON, teszt
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc–Pestszentimre Önkormányzata a Tudatos Vásárlók Egyesületével karöltve vállalta, hogy 2014-ben a környezetvédelem és fenntarthatóság égisze alatt a kerület lakosaival, a helyi civil szervezetekkel, valamint a helyi vállalkozásokkal közösen együttműködési programot indít „Zöld Kerület – Zöld Partnerség” címmel. A ClubNetCet és a Viadukt Alapítvány e program aktív résztvevője. Csatlakozási lehetőség és információ: 06333 2830 70 Fenyvesiné Kolos Katalin.
Várunk a Civil Sarokban! (1181 Bp., Havanna u. 52. üzletsoron)Civil Falu Orosházán

Az Orosházi Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat 2014-ben a VIII. orosházi Extrém Sportnapra civil szervezeteket, egyesületeket és vállalkozásokat is meghívott, hogy napközben még színesebbé tegyék az idei rendezvényt. Gyertek el szeptember 13-án és nézzétek, meg milyen programokat hoznak el a rendezvényre!Küldetésben Erdélyben

Augusztus utolsó napján elvittük Maroshévízre a "Mindenki Könyvespolca" programot.

A III. Székely-Magyar Napok, VII. Dr. Urmánczy Nándor Emléknap 2014 ünnepségsorozat és civil találkozó alkalmából mintegy 300 könyvet szállított kis csapatunk az Erdélyi Magyarok Egyesülete, az AMME, a Viadukt Alapítvány és a ClubNetCet követeként. Vendéglátónk és a könyvadományok befogadója a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület volt. Az eseményről a Duna TV készített riportot.

A színvonalas programról és a kellemes pillanatokról fotókon számolunk be, ehhez kattints a képre! (hamarosan...)Mindenki Könyvespolca már Maroshévízen és Torockón

Az Erdélyi Magyarok Egyesülete több mint két évtizede foglalkozik könyvekkel. Tapasztalataik szerint különböző okokból havonta több tízezer kötet válik gazdátlanná, lesz a pusztulás martaléka, miközben máshol szívesen fogadnák és olvasnák.

Az egyesület folyamatos könyvgyűjtéssel és ingyenes könyvespolcok felállításával igyekszik érdeklődő és könyv egymásra találását elősegíteni. Célunk minél több minőségi olvasnivalót összegyűjteni, majd azokat Erdélybe eljuttatni.

Fogadj örökbe egy könyvet! A polcon található valamennyi kiadvány ingyenesen bátran hazavihető. - hirdeti a Maroshévízen felállított könyvespolc.


A programot adományozók, könyvkereskedők és magyarországi partner civil szervezetek is támogatják.

Magyarországi csatlakozók (időrendben): Viadukt Alapítvány a Társadalmi Kommunikáció Fejlesztéséért, ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület, Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület, Alkotók, Művészek és Művészetpártolók Egyesülete, Torockó Egészség- és Környezetvédő Egyesület.Ebben az évben teljesült régi vágyunk: részt vettünk a híre-neves Művészetek Völgye rendezvényen. Július 25-étől augusztus 3-áig a Cilinder Alapítvány jóvoltából a Cilinder Udvarban kapott helyet a ClubNetCet pavilonsora:

Itt, a patak partján, a Csigaház szomszédságában kézműves foglalkozások és állatsimogató várta a kicsiket és a nagyokat a fesztivál ideje alatt minden nap 10 órától sötétedésig.

Nézzétek, lássátok!
Civil Fesztivál Szarvason 2014. július 19-20.


Szarvason került megrendezésre a XII. Kistérségi Civil Napok rendezvénysorozat. 19-én szombaton az Erzsébet Ligetben vidáman sorakoztak a civil szerveztek színes sátrai. A nagy rendezvénysátor színpadán a térség civil szervezetei mutatkoztak be kulturális programjukkal.
A ClubNetCet csapata a "Majd én megmutatom!" vándorkiállítást és a Global Teenager Project-et mutatta be a közönségnek.Csepeli Adomány Sziget

A CSASZI a Csepel Művek területén belül új épületbe költözött. Lassan, de folyamatosan gyűlnek az adományok, többségében jó állapotú ruhaneműk, de érkeztek fonalak, ágyneműk és törölközők, valamint számítógép ház, konyhai eszközök, játékok. Külön köszönjük Fogarasi Józsefné és Kollár Zsuzsanna felajánlását.
Az adományok leadása és a támogatottak részére történő elszállítása a nyári hónapokban heti egy alkalommal kedden vagy csütörtökön 18 és 19 óra között lehetséges, ELŐZETES BEJELENTKEZÉS legkésőbb a megelőző héten szombat 16 óráig.

Információ és bejelentkezés: +36 70 3194932, +36 20 2158620, zoldsziget@clubnetcet.huZöldellő Pestszentimrénk

Június 22-én szombaton megszépült a 18. kerületi Sportkastély előtti "nagy fal".

A ClubNetCet és a Szeretve Tanulni Egyesület egésznapos alkotó, játszó rendezvényére a kánikula ellenére számos lelkes 18. kerületi család érkezett. Kicsik és nagyok most mind ecsetet ragadtak! Igaz, a lendület a rekkenő hőség miatt délutánra alábbhagyott, de a kerítés délután 17 órára már teljes pompájában vonzotta az arra sétálókat.

"A település valódi fejlesztése az itt élő emberek bevonásával és általuk megálmodott külsővel lehet teljes."

A betonkerítést Csapó Lajos festőművész gyakorlati iránymutatásával kerületi gyermekek és felnőttek alkotásai nyomán újjávarázsoltuk! A győztesek névsorát és a fotókat hamarosan itt is megmutatjuk. Élőben szeptemberben, a projekt zárásakor kerül sor a kiállítással egybekötött díjátadásra, ahol.egyúttal a koradélelőtti órákban megrendezett makettverseny győztes műve is megtekinthető lesz.

A program a „Pestszentimre városközpont megújítása című városrehabilitációs projekt KMOP-5.2.2/B-09-2f-2011-0001/KOZVETETT/B„Zöldellő Imre” mini-projektek” keretében valósul meg.

Információ: 06 20 2158620 (Mozga Márta) és 06 30 4636859 (Lőke Maya)Fejlesztés Szarvason

A Körös-szögi Civil Fórum Egyesület a NEA támogatásával ingyenes képzési programot indított a kistérségi civil szervezetek tagjai számára. A foglalkozások helyszíne a Térségi Civil Fejlesztő Központ (Civil Ház).
Az előadások főbb témái:
- jogi ismeretek
- pénzügyek
- számítógép és internet használata
- pályázatírás
- pr, marketing
- adománygyűjtés, 1%
- önkéntesség
- ügyvitel

A programban a ClubNetCet Egyesület is részt vett, olyan kiváló szakemberekkel mint Vajda Márta, Merza Péter, Deák Ildikó, Müller Zoltán.

Március 22. :
• 1% reklámban és máshogyan – előadó Vajda Márta kommunikációs szakember, a Civilkomp Alapítvány valamint a MÚOSZ Nonprofit és Civilkommunikáció Szakosztályának elnöke
• Adománygyűjtés, pr eszközök üzenete és hatása – előadó Merza Péter pr-szakértő, pszichológus

Március 29.:
• Önkéntességről elméletben és a gyakorlatban – előadó Deák Ildikó önkéntes koordinátor, korábban a Budapesti Önkéntes Centrum szakmai vezetője)
• Ügyviteli „mankó” – előadó Müller Zoltán közgazdász
Kedves Jótékonyságsziget Résztvevők!

Trendi és/vagy vonzó a kampányom? címmel kampányfelkészítő szemináriumot szervezünk,
hogy több profi kampánnyal, még több 1% gyűljön.
A rendezvényre a BNV-n résztvevő szervezeteket hívjuk meg!

Ideje: 2012. december 12. 11.00 - 16.00 óra
Helyszín: MÚOSZ székház, I. em. Táncsics terem (Budapest, VI., Vörösmarty u. 47/a)
Étterem, kávézó: van a helyszínen, ill. a környéken (13.30-14.00 szünet)

Mire lehet számítani?

Kiscsoportos formára (30-35 fő), interaktivitásra, a gyakorlatba azonnal beépíthető tudásra.
Szó lesz

kampányokról, hatékonyságról, aktualitásokhoz kapcsolódásokról
médiapartnerekről, műsormeghívásokról
tcr árlistákról, költséghatékonyságról, ügynökségek szerepéről és
az 1%-os gyűjtés aktuális törvényi hátteréről, a kampányokhoz kiírt pályázatokról
Program >>

Az 1 nap az 1%-ért decemberi szeminárium zártkörű, díjmentes.
Jelentkezés: folyamatos, legkésőbb december 11. éjfél > info@civilkomp.hu

Várunk mindenkit szeretettel!
_________________
Civilkomp Alapítvány
info@civilkomp.hu
www.civilkomp.hu

CSEPELI ADOMÁNY SZIGET

Ciobanka Ilona: Csillagokkal álmodó

"Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat és tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád."
/Vörösmarty Mihály/


Létrejött egy civil szervezetekből álló közösség, amely tagjaik önkéntes munkájával birtokba vehették a Csepel Művek területén lévő évek óta üresen álló raktárépületet azzal a céllal, hogy közös adománygyűjtő akcióval minél több embert ösztönözzenek jót-tevésre.

Az adományozók meghatározhatják az általuk támogatandók körét.

A) Szegénységben élő, éhező gyermekek (család, gyermekotthon);
B) egyedülálló, szociálisan és mentálisan hátrányos helyzetű emberek (pl. Kisnyugdíjas, fogyatékkal élő, munkaképtelen);
C) mélyszegénységben élő nehézsorsú tehetséges fiatalok és művészek;
D) Magyarország egyik leghátrányosabb települése.

A használati tárgyak, eszközök, tartós élelmiszerek, ruhaneműk összegyűjtéséhez és a szétosztásig való tárolásához a helyiségeket a Wilhelm Lőhe Alapítvány biztosítja számunkra térítésmentesen.

A program kommunikációs partnere a Civilkomp Alapítvány.

Kérjük Önt, amennyiben lehetősége van, járuljon hozzá a segítségnyújtáshoz!

Köszönettel:
Civil Börze Club, ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület, Együtt a Kárpátmedencei Gyermekekért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, Országos Gyermekvédő Liga, Pilisi Alkotó Kaptár Egyesület, ReneSansz Alapítvány, Szeretve Tanulni Köszhasznú Oktatási Egyesület, Templárius Alapítvány, Viadukt Alapítvány a Társadalmi Kommunikáció Fejlesztéséért.

Kapcsolatfelvétel: 20 2158620, zoldsziget@clubnetcet.huPezseg az élet a Jótékonyságszigeten
A ClubNetCet és partnerszervezete a Viadukt Alapítvány október 3-a óta fogadja az érdeklődőket a Budapesti Nemzetközi Vásárban. Az \'A\' pavilon 104-105a parcellájában található a Civilkomp Alapítvány által életre hívott Jótékonyságsziget, amelynek 20-as és 21-es standjánál dolgoznak önkéntes tagjaink szerdától vasárnapig 10-18 ra között. Standunknál a RádioDrive is helyet kapott olyan népszerű személyiségekkel, mint Miss Multiverse Hungary 2013 (Némethy Ivett) és VV Jerzy a Valóvilágból.

Előadóművészeink is kiveszik a részüket feladatokból.

Pénteken 14 órától a Lyra díjas Dávid Viktóriával, az ország egyetlen szóló gospelénekesével találkozhatnak a látogatók a standunknál és a pódiumon.

Szombaton híresség érkezik: Karda Beáta táncdalénekesnő két tehetséges növendékével.koncertezik a BNV Jótékonyságszigetnén 16 órától..

Vasárnap pedig a többszörös Aranypáva díjas Boglárka citerazenekar tagjaival tölthetnek el egy órát ebéd után a népzene kedvelői, élükön Bodnár Ferenc tanárúr.


A nemzetközi vásárra a napijegy ára online elővételben: 900 Ft..

Kellemes időtöltést kíván

a ClubNetCet kiállítói csapataJótékonyság sziget és a 10. Civilkomp

Civilkomp Alapítvány5 NAP a JÓ körül

A BNV-nek idén 36 civilszervezet is részese lehet.
Főtámogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma.
A szakkiállítások és vásárok környezete kiváló színtere az alapítványok, egyesületek megismerésének, a civil-társadalmi-gazdasági kapcsolatok építésének. Jó lehetőség a közönséggel és a vállalkozásokkal való találkozásra, együttműködések kialakítására.

BNV "A" PAVILON
104-105/aLehet-e közcél a közjó?

10. Civilkomp konferencia

Fővédnök: Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár

Szakmai védnökök:

Tonk Emil alelnök Magyar Marketing Szövetség

Tóth Károly elnök Magyar Újságírók Országos Szövetsége


Téma: a civilszervezetek jótékonyság terén és a közfeladatok ellátásában betöltött szerepe, a gazdaság és a társadalom viszonyának jóléti mutatóval való kifejezése, a civil működőképesség menedzsmenti modelljei, a motivált emberi erőforrások, a marketing, a pr, a kommunikáció összhatása a reputációra, az adományozásra és a közjóra.

A rendezvényen a részvétel díjmentes, de regisztráció előzetesen szükséges. Jelentkezés szeptember 28-ig. További információk és a konferencia részletesen letölthető a Civilkomp Alapítvány honlapjáról.Civilek éjszakája 2012
Narconon a Havannán

A XVIII. kerület Havanna lakótelepén működik a ClubNetCet Egyesület jóvoltából egy Civil Sarok, ahol lehet számítógépezni, internetezni, információkhoz jutni, segítséget kapni és beszélgetni.
Augusztus közepén azonban kivételesen nemcsak a délutáni órákban volt nyitva, hanem már reggel 9.00 órától várták az ovis és iskoláskorú gyermekeket szünidős programokkal az egyesület munkatársai, valamint a Narconon Budapest csoport tagjai.

Narconon munkatárs segíti a TeleHáz munkáját

A sok érdekes program között augusztus 14-én 9.00-13.00 óráig a Narconon Magyarország Alapítvány két munkatársa, Vékonyné Hegedűs Andrea és Erdősi Béla várta az érdeklődő gyerekeket és szülőket. Drog-totót lehetett kitölteni, ez alapján indult egy kötetlen beszélgetés a drogok veszélyeivel kapcsolatosan. A gyerekek rendkívül érdeklődőek voltak, jó kérdéseket tettek fel. Néhány szülővel is sikerült elbeszélgetni és meginvitáltuk őket az alapítvány teljes előadásának meghallgatására is. Közben aki elfáradt, rajzokat is készíthetett, vagy falatozhatott a kikészített sütikből. Hasznosan telt az idő azok számára, akik benéztek ezen a délelőttön a Civil Sarokba.

Egy kislány ezt rajzolta a Narconon Budapest drogprevenciós csapatnak

(www.narkonon.hu)Önkéntesként a közösségért!

Önkéntesként a közösségért!
IX. Caritas önkéntes tábor
2012. július 9-15., Máréfalva

Hasznos, építő jellegű, ugyanakkor szórakoztató nyári programot szeretnél? Kipróbálnád magad új helyzetekben? Nyitott vagy az emberekre, új kapcsolatokra? Tettrekész vagy? Igen? Akkor ezt Neked találták ki!


A 2012-es önkéntes tábor helyszíneként Máréfalvát választották, így egy hétig a község vendégei lesznek az önkéntesek, ahol a helyiekkel együttműködve fognak dolgozni a faluközösség építése érdekében.
A Ti segítségetekkel szeretnénk látható változást hozni:
Közösségépítő, szociális programok által: hátrányos helyzetű gyermekek számára vakációs program szervezése, idősekkel való foglalkozás stb.
Fizikai munka által: székelykapu-festés, óvoda tetőszerkezetének újrafedése, időseknél a háztájak rendberakása, az Összefogás Házának (Dévai Szent Ferencz Alapítvány) szépítése, patakmeder takarítás, hídkorlátok újrafestése stb.

Amennyiben részt szeretnél venni táborban, a következőket kell tudnod:
Az önkéntes táborra július 9-15. között kerül sor Máréfalván, a Székelyudvarhely melletti községben. A napi program 5 óra közösségi munkát foglal magába, amelyet kiscsoportokban fognak a résztvevők végezni. A délutáni órákban pedig előadásokra, csoportos foglalkozásokra kerül sor és nem maradnak el az esti szórakoztató programok sem.
A szállást a helyi önkormányzat tetőterébenkialakított szobákban oldjuk meg matracokon, ezen kívül lehetőség adódik majd sátras táborozásra is. Napi háromszori étkezés biztosított, valamint egy tízórai.

Jelentkezési feltételek:
- 16 éves alsó korhatár (16-18 év közötti jelentkezőktől kötelezően szülői beleegyezést várunk);
- Jelentkezési lap kitöltése
- Részvételi díj - 60 lei - befizetése.

Kérünk, hogy amennyiben a tábor felkeltette a figyelmedet és részt szeretnél venni, jelentkezz június 29-ig!

EME, Kiss Béla 06 20 9956159Átadták a civil fészket


Átadásra került a Damjanich utcai óvoda helyén a Civil Központ. Az eseményen megjelentek a környék polgármesterei és a civil szervezetek képviselői, valamint Dankó Béla országgyűlési képviselő.
A 22,5 millió forintos pályázati forrás nem csak a romos épület rekonstrukcióját, hanem az asztalokat és a székeket, valamint az irodai berendezéseket is magában foglalta, sőt csökkenő mértékben három év működési költségére is fedezetet nyújt. Az épületben kialakításra került egy foglalkoztató és egy nagy kiállító terem, két irodahelyiség, valamint egy nagy raktár, ami még akár disznótorra is alkalmas. (forrás: www.newjsag.hu)

"A civil szervezetek száma és munkája nagyon jelentős ebben a városban." (Babák Mihály pogármester) - hálásak vagyunk, hogy ennek a ClubNetCet is része lehet.Kézműves Napközis Tábor értelmi fogyatékkal élő fiatalok részére

Tervezett programok:
- Ékszerkészítés
- Agyagozás
- Zoknibáb készítés
- Szövés
- Képeslap és könyvjelző készítés

Helyszín: Down Alapítvány I. sz. Átmeneti- és
Napközi Otthona
Budapest XI.ker. Szalóki u. 53.
Információ: 208- 56-22.

Időpontok: 2012. június 18-22 és 25 – 29.
Naponta: 8:00 – 16:00

Részvételi díj: 20.000.- Ft/hét, amely napi kétszeri étkezést és az alapanyagok költségét is tartalmazza.

A foglalkozások során a kreativitás és kézügyesség fejlesztése mellett a résztvevők megtapasztalhatják az alkotás örömét, és az elkészült tárgyakat hazavihetik!Iránytű az új civil világban interjúsorozat

Az új irányok: szemléleteváltás, minőségi marketing-kommunikáció, hitelesség, szervezetfejlesztés, javuló civilretorika, változó közbeszéd - Vajda Márta, a Civilkomp Alapítvány elnöke így összegezi a februárban kezdett interjúsorozat négy beszélgetését.

A Civilkomp Alapítvány internetes oldalán elolvashatók az interjúk teljes terjedelmükben.9. Civilkomp konferencia az Önkéntesség Európai Éve - 2011 jegyében


Fővédnöki mottó: "A tapasztalat nem az, ami megtörténik az emberrel, hanem az, amihez az ember kezd azzal, ami történik vele." (Aldous Huxley)
________________________________________

Dr. Latorcai Csaba fővédnök, Tonk Emil szakmai védnök, és 8 plenáris előadás, 2 szekció, 1 EU társadalmi kampány, forrásteremtési marketing, CSR, továbbá standon is bemutatkozó 8 civilszervezet várta az érdeklődőket a Civilkomp konferencián a Promotion szakkiállítás keretében.

November 9.-én "Az önkéntesség szerepe az adományozásban" címmel a 25-ös konferencia-központban került megrendezésre a társadalmi kommunikáció 9. fóruma.

A plenáris előadásokban ismertetésre kerültek az új civiltörvény irányai, a kormány elképzelései a civil-társadalmi párbeszéd területén. Több előadás foglalkozott a stratégiára épülő civilmarketing és az adománygyűjtés fejlesztésének lehetőségeivel, a hatékony kampányok kommunikációs elemeivel, valamint a civil-ügyek "eladhatóságával", a cégek és civilek közötti partnerség kialakításával.

A gyakorlati tudást adó szekciókban eredményes pályázatok fortélyaiba, valamint egy országos adományháló kulisszáiba tekinthettek be a réstvevők.

November 10-11.-én 10.00-18.00 óráig a konferencia résztvevői közül 8 szervezet mutatkozott be, és folytatott tárgyalásokat a Promotion szakkiállításon felépített Szövetségek szigetén, a Civilkomp standon ("G" pavilon PRO8)
________________________________________

Forrás. www.civilkomp.hu
(további fotókhoz kattonts a képre)2011-ben sincs kifogás. ÖSSZEFOGÁS!Pályázat - Liszt Ferenc és az irodalom

"Vezércsillagom az legyen, hogy Magyarország egykor büszkén mutathasson rám" A Tollal.hu portál és a ClubNetCet Egyesület pályázatot hirdetett irodalmi kötet és "hangos könyv" (CD) létrehozására.

A téma megihlette az alkotók fantáziáját. Születtek versek, rímes mese, írói levél, elbeszélés és még számtalan műfajra bukkanhatunk a Tollal.hu portálján. A zsűrinek igen csak akadt dolga. A zsűrizésben részt vettek a ClubNetCet Egyersület neves tagjai: Csapó Lajos festőművész, költő és és Hajdrik József író, költő. A verselők a Liszt logó mögött értesülhetnek az eredményről, a prózák értékeléséhez pedig ide kell kattintani!

"Answer": Liszt maga a zene

Mindent elborító, hullámzó égi hang
bújkodik, előjön, futkároz szerte,
hogy aztán csodás boltozatot verve,
lelkemben érződjék az isteni rang.TALÁLT! Ezt a díjat a ClubNetCet nyerte el


"BORÚRA DERŰ"

Ezzel az időjárásra utaló örömteli megállapítással kezdték többen is a beszámolóikat a civil szervezetek. Mi tagadás, mi is felkészültünk egy hűvösebb esős napra, de a jókedvű sürgő-forgó civil sereglet felhozta a napsütést az égre.

A hagyományőrző zenés színpadi produkciók közönségével teltházzal üzemelt a kitelepült Kondorosi Csárda sörsátra. A rendezvényparkba kilátogatók számos civil szervezet tevékenységével imserkedhettek meg, Megjelentek a helyi gazdák remekei, népművészetekben sem volt hiány, ételek és italok csiklandozták az ízlelőbimbókat.

Fafaragás, kovácsolás, szövés-fonás, ostorpattogtatás, szekerezés, tűzoltó bemutató, kiállítás, s még számtalan program szórakoztatott a sátrak között, bemutatva a társadalmi szervezetek sokféleségét.
A hagyományőrző zenés színpadi produkciók közönségével teltházzal üzemelt a kitelepült Kondorosi Csárda sörsátra is.

A ClubNetCet kétféle programmal mutatkozott be: a Global Teenager Project-tel a sátorban és a Mentsd meg! rajzkiállítással a Szirén Házban. A legnagyobb meglepetést és elismerést az elnyert díj hozta meg számunkra a 10. évfordulónkra! (A serleg az oklevélre kattintva látható, a civil fesztivál fotóihoz pedig kattints a szövegre!)Urbitális majális 2011

Eljött a tavasz: A városlakók újra birtokukba veszik a parkokat, tereket, egyre látogatottabbak a szabadtéri programok is. A város újra megtelik élettel. 2011 első félévében hazánk tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, ezért az URBITÁLIS Majális célja és témája a város egyedisége, ezerarcúsága, és európaiságunk bemutatása. Idén a fővárosi civil szervezetek nem csak Budapest, hanem egész Európa előtt bemutathatják programjaikat és arculatukat.

A szervezők szeretnék, ha az esemény alatt megmutatkozna a látogatók számára a város sokszínű kultúrája, etnikuma, az ezernyi egyedi szellemiség és érték, ami egész Európát jellemzi, Budapestet pedig egészen sajátos módon emeli ki az fővárosok sorából.

Az URBITÁLIS Majális programsorozat által az Európai Unió égisze alatt a soros elnökség időszakában országunkban és a fővárosban zajló tanácskozások mellett, a város megmutathatja egyedi arcát, kulturális sokféleségét.
Az idei esemény hozzájárulhat ahhoz, hogy az EU-elnökség ne csak egy jól sikerült diplomáciai akció, egy egyszeri „városimázs” program legyen, hanem lehetőséget
teremtsen Budapest európai metropolisz-térségként történő megjelenésére.

Az URBITÁLIS Majális egy csokorba gyűjti a város életével összefüggő legizgalmasabb eseményeket, legyen az flashmob, kulturális rendezvény, koncert, kiállítás, rendhagyó
városnézés vagy a kulisszák mögötti Budapest felfedezése.
A programsorozat kinyitja a várost az érdeklődő közönség számára és igyekszik be is vonni az aktív városlakókat a főváros életébe.

Az elmúlt három év sikerén felbuzdulva idén már április végétől színes programokkal várják a családokat, baráti közösségeket, a Budapestre érkező vendégeket, az itt élő és
ide utazó külföldieket valamint természetesen a lokálpatrióta városlakókat .

011. évi URBITÁLIS Majálisaz idel 60 helyszínen mintegy 100 programot nyújt a látogatóknak.
Minden érdeklődő garantáltan talál a maga számára megfelelő programot a felkínált programok sorából.

Legyen Ön is részese az eseménysorozatnak, vegye birtokba a várost, mutassuk meg együtt Budapestet Európának!Budapesten egyre többen önkénteskednek!

Az angolszász kultúrákban nagy hagyományokkal bír az önkéntesség. Európa más részein, azonban nincs annyira a köztudatban. Hazánk még Szlovákiához, és Lengyelországhoz képest is lényegesen információszegényebb ezen a területen. Ezen szeretnénk változtatni a közeljövőben. 2011-et az Európai Unió az Önkéntesség Évének nevezte ki, és végre hazánkban is nap mint nap találkozni lehet különböző felhívásokkal. Mindenkiből lehet önkéntes, aki eldöntötte, hogy önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül szeretne másokon segíteni! Lehet önkénteskedni színházban, ifjúsági szervezeteknél. Segítséget várnak idősek, gyerekek, és gondoskodásra szoruló állatokból is van bőven. Akad tennivaló a természetben, de a budapesti utcákon is.
Az önkéntesség nagyon fontos, mert segít környezetünk, és társadalmunk jobbá tételében.
A fővárosiaknak a Budapesti Önkéntes Centrum tud segítséget nyújtani az önkéntes munkavállalásban.
Önkéntes munkát végezni több szempontból hasznos. Az önzetlen segítségnyújtás és hasznos időtöltés okozta élményen túl növelheti a kreativitást, kapcsolatokat bővíthet, sőt fiatalabb korban segíthet akár a pályaválasztásban is. Tőlünk nyugatabbra már beépült a társadalmi gondolkodásba és viselkedésbe az önkéntesség. Iskolákban is fontos tanulmányi tapasztalatként kezelik, például Angliában. Nálunk az ingyen munkának még van egy kis keserű utóíze, köszönhetően a társadalmi munka fogalmának. Ennek a rossz megítélésnek üzent hadat többek között a Budapesti Önkéntes Centrum és igyekszik bebizonyítani, hogy az önkéntes, jószándékból végzett munkára a társadalom minden tagjának szüksége van. Annak is, aki kapja és annak is, aki adja.
Az ősszel önkéntesek takarították ki a Jahn Ferenc Kórház melletti kiserdőt, mert a környékbeliek panaszkodtak a hatalmas szemétmennyiség miatt. Devecserben, Kolontáron is zömében önkéntesek segítettek. A Budapesti Önkéntes Centrum munkatársai szerveztek már szörfoktatást is súlyosan beteg kisgyerekeknek a Balatonra.
Feladat van bőven országszerte, minden érdeklődő megtalálhatja a szívének közelálló területet, ahol biztosan tárt karokkal várják a civil szervezetek.
Infó: www.onkent.hu

Önkéntesnek jelentkezz nálunk, tárt karokkal várunk! Lásd: 'Munka' menüpontÚj irányok a civilkommunikációban

Nagy sikerrel zárult a 8. Civilkomp konferencia 2011. január 12-13. Sajtóház, Budapest.

Fővédnök: Dr. Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

A felmerülő kérdések...

Hol a helye a provokatív figyelemfelkeltés a civilek életében? Mit kínál a gerilla-marketing? Ismertebbé teszi-e a szervezetet a közösségi portálokon való jelenlét és az e-pr? Lehet-e több felülethez jutni, jobb eredményt elérni a társadalmi célú reklámversenyben? Mit kínál a social media és social marketing? Mi alapján dönt egy nagyvállalat PR-vezetője? Megszokott vagy modern eszközök kellenek? Milyen törvényi változásokra, pályázati forrásokra számíthatnak a civilszervezetek? Merre tartanak az új irányok?

Ízelítő a plenáris előadásokból és a tréningekből a Civilkomp Alapítvány honlapján! (Katt ide!)Tündér Lala a civilekért


A ClubNetCet Egyesület partneri szerződést kötött a NIOK Aapítvánnyal, miáltal fokozódott a szerepvállalásunk a dél-pesti civil szervezetek fejlsztésében.
Ennek egyik állomása volt a Projekt-tervező és pályázatíró műhely megszerevezése és lebonyolítása a XVIII. kerületi PIHGY-ben. A civil szervezetek képviselői komoly érdeklődést mutattak elsősorban a XVIII., XX.kerületekből, de országos szintű szerevezetek is részt vettek a kétnapos képzésen.

Fotókért kattints ide!Civilnek lenni a BNV-n is

Szerdától vasárnapig tartott a 2010. évi Budapesti Nemzetközi Vásár, ahol a civilek is képviseltették magukat Civilkomp Alapítvány jóvoltából.

A Civilkomp Alapítvány „Make a lot, save a lot, give a lot!”, avagy „ Érj el sokat, élj mértékletesen, adj vissza a környezetednek!”mottóval indította el rendezvényét.

A résztvevők kerekasztal-konferenciákon, különböző programokon vehettek részt a társadalmi felelősségvállalás, a helyes fogyasztási szokások, és az adományozás lehetőségeinek megismertetése jegyében.
A beszélgetéseken részt vett Barát Tamás PR-CSR szakértő, aki „Mi a cégek szerepe a társadalmi felelősségvállalásban?” címmel tartott beszélgetést, de üdvözölhették az egybegyűltek, többek közt Görög Máriát a Civilrádió szerkesztő-műsorvezetőjét, Óvári Andrást a Vigyél Haza Alapítvány alapítóját is. A rendezvényen és a Civilponton találkozhattunk civil szervezetekkel is, mint pl. az Aranyág Alapítvány, "A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Alapítvány, vagy az Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom, a Társadalmi Unió, a ClubNetCet képviselőivel. Civilszervezetek méltatása, munkájuk megismerése, eszme-csere, kapcsolatépítés cégekkel, szakmai partnerekkel-egy remek találkozó, kiváló emberekkel a HOLNAPÉRT.

Szabados Melinda
www.tollal.huII. Kulturális mozaik a TűzraktérbenBúcsúztak a Civil referensek

Kristyánné Aknai Erzsébet a Pesterzsébeti Civil Szervezetek Házában köszönt el a helyi civil szervezetek képviselőtől. Megbízatása lejárt, civilként örömmel vesz részt továbbra is az egyesületek munkájában, rendezvényein.
A jelenlévők és a CIvil Ház vezetősége megköszönték munkáját, mellyel összekötő kapocsként is szolgálta a civil közösséget.

Avarkeszi Béla is megvált az "övéitől" XV. kerületben. Tisztelettel köszönte meg a civil szervezetek támogatását, amivel munkáját oly eredményesen végezhette. Avarkeszi Béla idén a szervezetek szavazatai alapján megkapta az első alkalommal kiírt Civitalis Vándordíjat.

(Cetinfo)Felhívás!

A VIADUKT Alapítvány a Társadalmi Kommunikáció Fejlesztéséért várja a csatlakozókat az Alapítvány felhívásához!

A ClubNetCet által szervezett „VIADUKT – A hírek hídja – ha a civilek és a sajtó összefognak” elnevezésű Konferencia résztvevői, a civil szervezetek és a sajtó néhány képviselője, átérezve felelősségüket a magyarországi közéletben és ennek következtében a társadalmi kommunikációban található zavarok megoldásában, valamint az egyre inkább gyakoribb antidemokratikus visszásságok tekintetében, közösen közleményt fogadtak el.

A Viadukt konferencia résztvevői megállapították, hogy

A civil szférának fokozódó szerepe van a társadalmi változásokra való felkészítésben. Ahhoz, hogy a civil társadalom, az általa elért eredményeket bemutatva hangját hallassa, és jelen legyen a közéletben, a társadalmi kommunikációban, nagyobb együttműködésre van szükség a civil társadalom és a média között. A civil társadalom a sajtó tudatformáló hatását felhasználva a társadalmi párbeszéd terén jelentős lépéseket tehet. A civil társadalom hidakat képes építeni társadalomban elkülönülten működő különböző csoportok között. A civil szervezetekben felhalmozódott tudás, ismeret, tapasztalat átadása hatékonyabb kommunikációt biztosíthatna a társadalom minden rétege számára.
Társadalmunkban jól érezhetők a közéleti kultúra fogyatékosságai. Ez jelenik meg társadalmi kommunikációnkban. Bár az állam kiemelt fontosságot tulajdonít a vélemény szabad nyilvánításának, azonban a törvényeinkben található joghézagok, valamint a törvények alkalmazása során tapasztalható értelmezési különbségek és hiányosságok miatt nem történik meg a véleménynyilvánítással elkövethető bűncselekmények és a közerkölcs megsértésének a társadalom többsége által elvárt módon történő elítélése. A hazai közélet és nyilvánosság helyzete alapján leszögezhető, hogy hazánkban a demokráciára, a szólás szabadságára hivatkozva számos negatív tendencia érvényesül.
A civil társadalomnak és a médiának közösen kell munkálkodnia a kétirányú társadalmi kommunikáció fejlődése érdekében. A Viadukt Konferenciának a civil társadalmat képviselő résztvevői felkérik az újságíró szakmai szervezeteket egy olyan együttműködés kialakítására, amelynek eredményeként a kétirányú társadalmi kommunikáció pozitív változása a demokratikus fejlődést tudja szolgálni.A Konferencia szervezői kérik az Ön hozzászólását, támogatását, csatlakozását.

Ezt megteheti itt vagy a viadukt@clubnetcet.hu e-mail címre küldött üzenettel, vagy az Alapítvány Blogján!
CIvil Börze

...non-profit alapon működik. Ha a felhasználók száma kellően magas, akkor létrejön egy közösségi civil pénzügyi rendszer, ami a társadalmi szervezetekbe tömörülő emberek érdekeit szolgálja. Ennek segítségével csökkenthető a társadalmi esélyegyenlőtlenség, A közösségi pénzrendszer igazságos társadalmi viszonyokat segít elő.

Miért éppen a civil szervezetekre gondolunk elsősorban? A civil szervezetek regisztrált tagjai sajátságos közösségeket alkotnak, számos esetben munkájukkal, egyéniségükkel és pénzükkel adják magukat, vannak. A tagok általában ismerik egymást, kialakult az egymás iránti bizalom, van közük egymáshoz, az általuk képviselt ügyhöz. A CB bizalmon alapul, és mivel "civil", nem hivatalos, nem állami és nem politikai.

(Böngésztük >) A kiegészítő pénzek használata törvényes tevékenység mind az USA-ban, mind pedig az EU-n belül egyes helyeken. Az EU-n belül a 2000/46/EK;2007/64/EK irányelvek teszik ezt lehetővé valamint a 2007/11/23 jelű megfogalmazás. Magyarországon a 2004.XXXV. számú törvény teszi ezt lehetővé. A világban több mint 5000 érme & bankjegy illetve számla pénz alapú helyi pénz működik aminek több mint a fele rendkívül sikeres. Az interneten is történnek már kísérletek a helyi e-pénz bevezetésére.

Dr. Csath Magdolna (közgazdász, jelenleg a Kodolányi János Főiskola tanára)

- Közösségi pénzzel a válság ellen (2008. október 11.) írásában a következőkről ír:

Egy egyesület, amely különféle munkákat elvégezni tudó, különböző szaktudású emberekből áll, kidolgozhatja a közösségen belül az egymásközti az elszámolás módját, és ezzel tulajdonképpen helyi pénzt "ad ki". Ilyen szervezetek a világon számos országban, például az USA-ban, Kanadában, Ausztráliában, Japánban, Németországban és Angliában is működnek. Az említett két európai országban száznál is több olyan helyi szervezet van, amely helyi pénzt használ. Van, ahol a helyi pénz csak a szervezet központjában lévő nyilvántartásban jelenik meg a tagok számláin, de olyan szervezetek is léteznek, amelyek a pénzt ki is nyomtatják. Ez a pénz természetesen csak a közösségen belül használható, azon kívül nem.

A helyi pénz legfőbb haszna, hogy a közösségben marad, szemben az állami pénzzel, amely beáramlik a közösségbe, majd többsége távozik onnan, sőt, gyakran az országból is, Mivel a helyi pénz spekulációra és vagyongyűjtésre nem alkalmas, nem kamatozik, és a hivatalos pénzre sem váltható át, ezért arra ösztönzi a közösség tagjait, hogy amint lehet, költsék el. A helyi gazdaság így megélénkül, fejlődik. Eközben a helyi közösség szervezettebb lesz, a tagok jobban megismerik és értékelik egymást, a bizalom szintje az arra érdemesek között emelkedik. Lehetővé válik, hogy aki képes becsületesen dolgozni, az dolgozzék is. Így az ilyen közösségek léte javíthatja a társadalom lelki egészségét, javíthatja az emberek közötti kapcsolatokat, azaz erősítheti a társadalmi tőkét.

Vannak olyan megoldások is, amikor a helyi pénzt az adott helyen működő üzleti vállalkozások is elfogadják. Ilyen vállalkozások lehetnek a helyi kifőzdék, közösségi energiaszolgáltatók, kávézók, óvodák és bölcsődék.
(Sopron, Kékfrank –Szövetkezet, Rábaközi Tallér - egyesület) A helyi pénzt egyes országokban közösségi pénznek nevezik, utalva arra, hogy egy közösség érdekeit képviseli. A helyi vagy közösségi pénzben elszámolt termék- vagy szolgáltatáscsere természetesen nem zárja ki azt, hogy valaki a munkáját a közösségen kívül is hasznosítsa. Vásárolni is bárhol és bárkitől lehet. A helyi pénz bevezetése tehát nem jelenti azt, hogy az emberek többet nem használják az állam hivatalos pénzét. Csupán azt jelenti, hogy pénz nélkül is hozzájuthatnak termékekhez és szolgáltatásokhoz, ha cserébe szintén tudnak termékeket és szolgáltatásokat kínálni.

A helyi pénz használatának, a helyi cserekereskedelemnek sokféle pozitív hatása lehet. Egyrészt megmozgatja a közösséget, segélyen tengődés helyett munkára, tanulásra, a képességek kibontására és kreativitásra ösztönöz. Mindez jelentősen javítja az emberek életminőségét. Másrészt szorosabbra fűzi az emberek közötti kapcsolatot, bizalmat épít, egymásra figyelésre késztet.
A hivatalos pénztől való részleges elszakadás ugyanakkor mérsékelheti a globális pénzügyi válságok drámai hatásait, csökkentheti az emberek kiszolgáltatottságát.

Természetesen a helyi pénz használata, a helyi cserekereskedelem nem az adóelkerülés eszköze. Ennek során nem keletkezik megadóztatható nyereség.


alternativ-gazdasag.lap.hu http://docler.hu/video/206444 (2010.04. ELTE)

A Civil Börze elindítója a ClubNetCet EgyesületSzólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:Informatikai továbbképzések
- 2020.01.27.

Javában zajlanak a ClubNetCet által szervezett 100%-ban támogatott "A digitális munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztése" c. tanfolyamok. A képző intézmény az Informatika Számítástechnika Tanárok Egyesülete.

tovább"Jön a tavasz, megy a tél..."
- 2019.01.01.

A 2019. évi rajzverseny kiírásunk részleteit itt megtalálod >>>>

továbbQuilling és a Lájkvadász
- 2018.12.08.

2018. december 13-án hasznos és vidám programra invitálunk a Zuglói Civil Házba a helyi Önkormányzat támogatásával.

továbbSzavazás!!!!!
- 2018.10.21.

Már javában folyik a szavazás az Értékes naptár 2019 - ben való megjelenésre.
Vajon mely alkotások kerülhetnek be a naptárba?? Válassz te is, Majd én megmutatom! - kattints ide!


Vándorkiállítás záró ünnepség
- 2018.10.12.

Október 13-án kerül sor a Vándorserleg Díj átadására. A program főszereplője Ludas Matyi :-) A mintegy öt órás rendezvény a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának támogatásával valósul meg..

továbbSzünidőző napok a Civil Sarokban
- 2018.08.24.

A szünidő utolsó napjaiban ismét várjuk a Havanna lakótelepi gyermekeket!

továbbA ClubNetCet a Művészetek Völgyében
- 2018.07.21.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket Kapolcson a Boszi udvarban (Petőfi u. 25.)! A tagok kézműves alkotásai mellett a "Majd én megmutatom!" vándorkiállítás 2018. évi képei is megtekinthetők. Programunkat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

tovább

Nálatok laknak-a állatok?
- 2018.06.07.

Rajzversenyünk díjátadó rendezvényének támogatója a Fővárosi Állat- és Növénykert :)
A kiállításra kerülő alkotások listájához olvass tovább!

továbbCivil workshop 2 napban 3 részben
- 2018.02.23.

Március 3-4. Budapest, Belváros.
WEB pr, Net pr, On-line pr, Közösségi média, Google és Youtube, honlaplapkészítés nagyszerűen egyszerűen, 1%-os webes fortélyok - neves előadókkal! A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával.

továbbHurrá! Lehet ismét szavazni!
- 2017.11.13.

Megnyílt a 2017-es képgalériánk. Az Értékes naptárba kerülésért december 6-án éjfélig lehet szavazni. Majd én megmutatom! - ha ide kattintassz.

ClubNetCet hét a Havanna lakótelepen
- 2017.11.07.

15 évesek vagyunk. Ebből az alkalomból november 6 és 11. között mindenből nyújtunk egy keveset: így dolgozunk mi. A programsorozat a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának támogatásával valósul meg.

továbbSzünidei kreatív hetek
- 2017.07.11.

Július 17-étől augusztus 4-éig változatos programokkal várjuk a diákokat Budapest három kerületében.

továbbÚj! Új! Új! Telemosoly!
- 2017.06.22.

Örömmel értesítünk, hogy Pesterzsébet Önkorményzata jóvoltából megnyítottunk.

tovább

Megjelent a ZsebNetCet legújabb száma!
- 2017.03.14.

A Nemzeti Civil Alap támogatása nélkül nem jöhetett volna létre :)
A kiadványban Barát Tamás tanuilmányából is ízelítőt kapunk: Média és társadalom - társadalmi (közösségi) média.

továbbIngyenes képzés Szarvason
- 2017.03.14.

A GINOP -6.1.2, "Digitális szakadék csökkentése" pályázathoz kapcsolódó haladó informatikai tanfolyam indul Szarvason a ClubNetCet Szervezésében.

továbbEgyütt-Lét
- 2017.01.02.

Január 1-én kiírásra került a 2017. évi rajzpályázat.

továbbElindult a szavazás a Képgalériában!
- 2016.11.29.

Több, mint 100 képből lehet kiválasztani, melyik 12 szerepel majd a 2017. évi értékes naptárban. Majd én megmutatom! - ha ide kattintassz.

Kié lesz a Vándorserleg?
- 2016.11.07.

Ünnepélyes eredményhirdetésre várjuk az érdeklődőket a budapesti CSILI Művelődési Központ Könyvtárába! A záró kiállítás támogatója Pesterzsébet Önkormányzata.

továbbShaving our planet!
- 2016.09.22.

továbbGyógyító kreativitás
- 2016.09.17.

Családbarát egészségnapot tartunk a Kelenvölgyi Közösségi házban szeptember 17-én 10 órától.

továbbA ClubNetCet a Művészetek Völgyében
- 2016.07.28.

2016. Július 2. felében ismét benépesültek Kapolcs és a környező települések utcái. A DECATHLON Budaörs jóvoltából mi is kitelepedhettünk.

továbbVajon a híres kékmadár merre szárnyal?
- 2016.06.01.

Megjelent a Jótékonyság újság legújabb digitális száma, amely "egy kis boldogság". Lapozz bele! Lapozz bele!

Tojásfa Szarvason
- 2016.03.25.

Egy új, civil kezdeményezés keretein belül a ClubNetCet szarvasi csapata tojásfát díszített a Kossuth szobor mellett a Fő utcán. Reméljük, a feldíszített fában sokáig gyönyörködhetnek az arra járók.

továbbCettints rá, Civil! Netre, Nagyi!
- 2016.02.11.

Alig fejeződtek be a 2015. évi számítógépes-internetes műhelyfoglalkozásaink, máris újabb csoportok indítására van igény. A programunkat Pesterzsébet és Zugló Önkormányzata támogatta, reméljük idén is hozzájárulhatunk a hátrányos helyzetűek digitális írástudásának fejlesztéséhez.

továbbElindult a szavazás a Képgalériában!
- 2015.11.02.

Készül a 2006. évi Értékes naptár. Hagyomány szerint mindenképpen falinaptár készül azokból az alkotásokból, amelyekre a közönség a legtöbb szavazatot adja le. Itt lehet máris szavazni!

KREATÍVAN ÉS TERMÉSZETESEN
- 2015.08.24.

Töltsd a VAKÁCIÓ utolsó hetét velünk! Ültessünk együtt Oxyfát!

továbbMegjelent a tavaszi Jótékonyság Újság!
- 2015.06.10.

16 oldal 40 jótékony írás benne 13 közéleti interjú és sok érdekesség. A címlapvers kedvenc sora: "Örülj, ha jön egy zivatar, ha örülsz, akkor nem zavar." Lapozz bele!

Köztünk élő hősök
- 2015.05.10.

A ClubNetCet Egyesület mentorálásával a Szarvason élő Szabó László bábművésszel, a TV-Maci „apukájával” készítettek riportot a Székely Mihály Szakképző Iskola tanulói.

továbbBankolás civil módra
- 2015.03.12.

A lapos a pénztárcán segít a kölcsön? - többek között erre is választ kaphatnak az érdeklődők a "Pénzügyek az MNB-től a kisfalvakig és vissza" c. pályázati projekt videós interjúiból.

továbbAdni jó!
- 2015.02.24.

A ClubNetCet Egyesület a szarvasi csapatának programjával, a Székely Mihály Szakképző Iskola partnereként, a civil szervezetek számára, a MOL Új Európa Alapítványa által kiírt, KÖSZ, Közösségi Szolgálatot támogató pályázatán bekerült abba a 35 egyesületbe (az ország minden tájáról), akik eredményesen pályáztak és nyertek :) !

tovább"Szólj, gondolj, tégy jót..."
- 2015.01.01.

Vörösmarty Mihály szállóigévé vált költői mondatából idézve indítjuk útjára a 2015. évi rajzversenyünket.

továbbElkészült az Értékes naptár
- 2014.12.21.

A XVIII. kerületi alkotásokból készült falinaptár a kerületi Önkormányzat támogatásával jöhetett létre. Köszönjük gyermekek nevében is!
Az internetes szavazás eredményéhez Kattints ide!


Együtt a digitális írástudásért
- 2014.12.15.

Végéhez közeledik az eMagyarország Pontok országos előadássorozata.

továbbAratott a KTKIKI újra Kiskunfélegyházán
- 2014.11.18.

Ki más nyerhette a Vándorserleget? A kiváló számítógépes-rajzolós csoport december 19-én veheti át a díjat az EME-ben.

továbbÚtjára indult a Mindenki Könyvespolca
- 2014.09.07.

Különböző okokból havonta több tízezer kötet válik gazdátlanná, lesz a pusztulás martaléka, miközben máshol szívesen fogadnák és olvasnák.

tovább22 díjazott a rajzversenyben
- 2014.06.04.

A neves festőművészekből álló zsűri hosszas gondolkodás után 20 alkotást értékelt helyezésre. Az egyesület két további különdíjat adott át a két legfiatalabb pályázónak.

továbbRELAXIGET május 18-án
- 2014.05.10.

Hagyományainkhoz híven a Budafoki Német Nemzetiségi Önkormányzat családos rendezvényével párhuzamosan a kamaraerdei nagytisztásra várjuk tagjainkat és a kirándulókat!

továbbEgyszer volt...
- 2014.01.01.

"Mesél a történelem" címmel kiírásra került a 2014. évi rajzverseny. A rajzokat március 31-ig beérkezőleg várjuk.

tovább20-an kaptak "oklevelet"
- 2013.11.11.

Sikeresen vizsgáztak az őszi "Kattints rá, Nagyi!"-n a nyugdíjasok.

továbbCarmen - néma opera
- 2013.09.30.

Hatalmas sikert aratott a ClubNetCet Színház nyilvános főpróbája a Civilek éjszakáján.

továbbBúcsú a Vándorserlegtől
- 2013.09.30.

Él Kiskunfélegyházán egy tanárnő, Szederkényi Barbara. Tanítványai csaknem egy évtizede pályáznak a ClubNetCet számítógépes rajzversenyeire. Kitartásuknak meglett jutalma.

továbbÚJRA SZÜNIDŐŐŐŐŐŐ
- 2013.06.11.

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával sportos, játékos szünidős programok szerveződnek Budapest-szerte, SŐŐŐT Ecser Várába is invitáljuk a gyerekeket!

továbbElkészült a
- 2013.07.03.

Kicsik és nagyok keze nyomán vidám festményekbe öltözve díszeleg Pestszentimrén a Sportkastély előtti betonkerítés.

továbbMájus 12-én RELAXIGET
- 2013.05.07.

Máris itt a budapesti "Urbitális majális",, melynek keretében benépesül a Kamara erdei nagy tisztás.

továbbNagyik a neten
- 2013.04.22.

Március 19-étól három héten át ismét a szépkorúaké volt az „iskolapad” az Ecseri Teleházban.

továbbLezárult a rajzverseny
- 2013.04.10.

A beérkezett rajzok között gyönyörködve érdekes megállapításra jutottunk. A művek értékelése azonban még folyik, nem szaladunk a dolgok elébe...

Tanulócsoportok a világhálón
- 2013.01.29.

A Global Teenager Projekt Magyarország a tavaszi tanulókörökre 8-18 éves tanulók jelentkezését várja.

továbbADJ ISTEN EGÉSZSÉGÉRE!
- 2013.01.01.

Megjelent a 2013. évi rajzverseny felhívás.

továbbHivatalos közlemény
- 2012.12.31.

A ClubNetCet Egyesület hivatalosan elhatárolódik a Radiodrive szellemi utódjaként szereplő ez év december hó 17. napjától Drive FM néven működő internetes rádiótól.

Önkénteseink lelkesedésével alapított és általunk üzemeltett RadioDrive webrádió a kezdeményezésünkre jogutód nélkül a jogkezelő szervek nyilvántartásból törlése került, mivel az egyesületünk alapszabályával ellentétes szellemben folytatták tevékenységüket konszenzusra való törekvés nélkül.

„Az egyesület működése során példát és lehetőséget kíván nyújtani a helyi cselekvésre, hozzá kíván járulni a demokratikus magatartás és a tolerancia fejlődéséhez, az egyes emberek és a szervezetek közötti kapcsolatok javulásához.”

Amennyiben azonos vagy hasonló nevű és szlogenű rádió működik, az a ClubNetCet Egyesülettől függetlenül és az egyesület hozzájárulása nélkül történik.

ClubNetCet Egyesület


A ZSŰRIÉ A FŐSZEREP!
- 2012.10.22.

Először a rajzversenyünk történetében a Zsűri kiállítására invitáljuk az érdelődőlket október 25-én a CSILI Könyvtárába. A gyermekkuckóban azonban néhány jól sikerült a "Mindenütt jó, de..." gyermekalkotás is látható lesz..

továbbFélegyházán maradt a Vándorserleg
- 2012.10.22.

Az ünnepélyről a Félegyházi Közlöny tudósított. Kattints ide!

Várunk a Jótékonyság Szigeten!
- 2012.09.26.

A Civilkomp Alapítvány szervezésében idén is a BNV-n fogadhatjuk az érdeklődőket.

továbbDávid Viktória koncert
- 2012.09.26.

Büszkén ajánljuk "szerelmetes" tagtársunk műsorát. Lapozz tovább!

továbbTinédzserek a a világban!
- 2012.09.19.

Indul a Global Teenager Project 17. magyarországi ciklusa. A résztvevő csoportok munkája a honlapunkról a "virtuális tanterembe lépve" követhető.

továbbCivilek éjszakája
- 2012.09.11.

A ClubNetCet idén három helyszínen is várja az érdeklődőket szeptember 15-én 15 órától..

továbbStartol a RadioDrive!
- 2012.08.30.

Augusztus 31-én délután 5 órától tartja hivatalos megnyitóbuliját a ClubNetCet webrádiója. Helyszní: Margitszigeti Atlétikai Centrum. ChaChaChaCabrio.

továbbSzünidő, szünidő
- 2012.08.13.

Augusztus 13-tól 17-ig töltsük együtt a hetet!A Budapest XVIII. Kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának támogatásával a Civil Sarokban szakképzett, gyermekszerető tagjaink várják a gyerekeket.
A részletekért Kattints ide!


Távol a város zajától...
- 2012.06.22.

Megkésve bár, de jókedvűen ünnepelkjük a Madarak és a Fák Napját a Nagytétényi Sportpályán. Ez a nap egyben az egészségről és a családról szól.

továbbCivil Ház nyílt Szarvason
- 2012.06.22.

A Körös-szögi települések összefogásával megvalósuló létesítmény 2012. június 21-én megnyitotta kapuit.

továbbGyermeknap Karda Beával
- 2012.05.22.

A rajzverseny díjátadó ünnepségét május 27-én tartjuk a Duna Plázában a Gyermekmédia Egyesület jóvoltából.

továbbBizonyítványosztás a Nagyi majálison
- 2012.04.28.

Május 5-én ünnepélyes keretek között adjuk át a Budapesti Művelődési Központ által elindított Kattints rá Nagyi! végzős hallgatóinak a kiérdemelt bizonyítványokat. A 2012. év tavaszi kurzusán 12 nyugdíjast tanítottunk meg az Internet használatára. A képzés a UPC támogatásával valósult meg.

továbbElfogadóhely a ClubNetCet
- 2012.04.01.

Városgazda kártya, Pénzkártya, Family Business és a Telemosoly kártya felmutatói kedvezményt kapnak.
Hol és miből? Kattints ide!


Internet Fiesta 2012
- 2012.03.27.

A CubNetCet önkéntes munkatársai három helyszínen várják a tanulni vágyókat. Március 28-án a a XX. ker. Pacsirta u-i FSZEK Tagkönyvtárában 10-12h-ig, 30-án a XX. ker. Vezér u. 53/d. VezérNet-ben 10-18h-ig és a XVIII. ker. havanna u. 52. Civil Sarokban.15-18h-ig.

továbbIsmét Kattints rá, Nagyi!
- 2012.02.04.

Kalandra fel, mindent bele!
Itt van a net, éljél vele!
Macska ölbe, kéz egérre,
tekinteted vesd a gépre!
Nagyapának az izgalom,
szörfözget a sportoldalon.
Süti recept nagymamáknak,
szerezz örömet a családnak!
Keresd meg a rokonokat,
küldj levelet pár perc alatt!
Ni, a közösségi portálon,
ír is már a barátom!
Jó programok, kedvezmények,
nem kertelek, ezek tények.
Bölcsesség a Teleháztól,
hasznát veszed, legyél bárhol.
(részletek Ancsa verséből)

továbbNem csak klubdélután
- 2012.01.23.

Előadás sorozat a pestszentlőrinci Civil Sarokban. www.telemosoly.hu

Rád hangolva
- 2012.01.11.

Ajánljuk mindenkinek a jövő operációs rendszerét, a jelenben. Egy stabil, gyors, biztonságos és ingyenes operációs rendszer, mely mindenhol megállja a helyét: otthon, irodában, üzletben, szinte bárhol ahol számítógépet alkalmaznak. Mi is ezt használjuk..

továbbKiírásra került a 2012. évi rajverseny!
- 2012.01.01.

Kíváncsiságunk nem ismer határokat. A rajzpályázat címében rejik az igazság...

továbbA pénztárca barátja
- 2012.01.09.

A Pénzkártya a ClubNetCet Egyesület tagsági kártyája is!
Ön egy új világ kapujában áll és már megtette az első lépést, hogy felfedezze azt!

továbbMegjelent az Értékes naptár
- 2011.12.23.

> Értékes, mert 12 olyan kép szerepel benne, amelyet az internetező közönség szavazott meg.
> Értékes, mert ajándékokat is tartalmaz.
> Értékes, mert támogatás nélkül és társadalmi munkában készült.

továbbInternetes szavazás indult
- 2011.10.03.

..a Mentsd meg! rajzverseny kiállításra került képeire lehet szavazni december 1-éig.

továbbCivilek éjszakája szeptember 10.
- 2011.09.09.

A ClubNetCet Egyesület két helyszínen várja az érdeklődőket.
> A XIV. Vezér u. 52/d-ben nonstop számítógépes oktatás és SZITU szolgálat áll rendelkezésre 16 órától éjfélig.
> A Belvárosban pedig (V., Molnár u. 5.) Közösségi Vásár - játszóház - irodalmi karaoke - zenekari és táncos produkciók majd éjszakába nyúló civil piknik szórakoztatjuk a résztvevőket az Erdélyi Magyarok Egyesületével és más szervezetekkel karöltve.

továbbIzgalmak a Liszt pályázat körül
- 2011.08.16.

A zsűri fáradhatatlanul olvassa a beérkezett sok-sok írást. A versek értékelése már megtörtént. A részletek itt >>>

továbbA "Legcivilebb Civil"
- 2011.08.04.

Megtisztelő díjat vettünk át július 30-án Kondoroson.

továbbMentsd meg!
- 2011.04.23.

A beérkezett közel 300 rajzból hosszas tanácskozás után egészen bizonyosan 101 rajzot továbbjutatott a zsűri. A rajzok kiállításra kerülnek Budapest Belvárosában. KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS!

továbbStartoltak a GTP-sek
- 2011.02.16.

Tinicsoportjaink levelezőpartnerei között örömmel üdvözöljük idén is az egyiptomi fiatalokat, akik hálásan köszönték meg a támogató-bíztató leveleket a GTP-világ valamennyi országából.
A Virtual Campusban már a tavaszi ciklus munkáját lehet figyelemmel kísérni.

tovább"Mentsd meg!"
- 2011.01.09.

Környezetvédelmi alkotó expedíciót indítunk a Földért. Vegyél részt Te is, ceruzáddal, ecseteddel vagy számítógépeddel!

továbbLevizsgáztak a "kattintós" nagyik
- 2010.11.30.

Október-november hónapokban az Ecseri Teleház adott otthont a népszerű – Budapesti Művelődési Központ által kidolgozott - tanfolyamsorozatnak. A számítástechnikai-internetes tudásanyag elsajátítását 3x10 fő kezdhette meg, a képzést a ClubNetCet Egyesület szakképzett munkatársa tartotta. A tanfolyam végzősei nagy élvezettel és sikeresen oldották meg a vizsgafeladatokat. A résztvevők az Ecser várában "nagyi partit" rendeztek, ahol összebarátkoztak egymással és újabb jelentkezőket toboroztak a tanfolyamra. Támogatók: a UPC, Ecserért Községfejlesztő és Szépítő Egyesület, Ecser Vára, valamint a Rábai Miklós MH-KKH. Gratulálunk és további sikereket kívánunk minden kedves résztvevőnknek!

továbbÁtadtuk a Vándorserleget
- 2010.10.31.

2010. október 19-étől november 18-ig a CSili Művelődési Központban vendégszerepel az "Irány a csillagos ég!" közel 200 alkotása. Vajon melyik intézmény nyerte a Vándorserleg Díjat???

továbbMaroshévízen a "csillagos ég"
- 2010.09.02.

2010. augusztus 30-án felkerestük Maroshévíz Polgármesterét a rajzkiállítás képeivel.

továbbSzünidödő a Telemosolyban
- 2010.07.31.

Gyertek gyerekek, várunk,
legyen tele veletek házunk!
A programunk augusztus 9-től 13-ig tart, a részletekért kattints ide!

továbbCivil BÖRZE indul!
- 2010.05.06.

továbbDíjátadás a Planetáriumban
- 2010.04.11.

A ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület „Irány a csillagos ég!” című nemzetközi rajzpályázatára beérkezett több száz alkotásból a zsűri értékelése alapján 105 kép került kiállításra, melyek zömében számítógépes technikával készültek. Az érdekessége a rajzoknak, hogy nem csupán a Világűr és a repülés, hanem kimagasló teljesítményeket is ábrázoltak az alkotók a cím értelmezésében. Érdemes megtekinteni a kiállítást, már csak azért is, mert csodálatos rajzok érkeztek a speciális kategóriában fogyatékkal élők köréből. Nem első ízben példát mutatva a diákoknak, az oktatási intézmények pedagógusai is „számítógépes ecsetet” ragadtak, az ő alkotásaik közül is kerültek képek a mezőnybe.

A rajzverseny díjátadó rendezvénye április 16-án 17 órai kezdettel került sor. A műsorban az többszörös Arany Páva díjas Boglárka citerazenekar és „csillagbemutató” a Kupola teremben is szerepelt, majd két kis alkotó mutatta be zenei tehetségét is: Kazeem Amina és Mecs Karcsi.

Információ: 06 20 2158620, mozga@clubnetcet.hu (Mozga Márta)

továbbIrány a csilagos ég!
- 2010.03.14.

2010. március 16-án délután 17 órakor nyíit kiállításunk a XVIII. kerületi Önkormányzat Galériájában. Különleges alkotásokat tekinthet meg a látogató március 26-áig: miként szárnyalt fantáziuk az óvodás és iskolás alkotóknak.

továbbHa a civilek és a sajtó összefognak...
- 2009.05.16.

2009. MÁJUS 23.:

Konferencia a szakma nagymestereivel az Unió Hotelben (Bp., VII. Dob u. 73.),

Pozitív kollektív szemléletváltást célzó tudásátadás és tapasztalatcsere a civil társadalom valamint a sajtószervezetek között. Új fogalom megismertetése: ePR.

továbbBálnabál! Bálnabál!
- 2009.02.26.

Február 28-án Bálnabál az Unió Hotelben!
Jegyvásárlás: Vinczéné Pusztai Andrea 1-4198437 - az esti órákban

továbbInfokommunikációs kutatás
- 2008.11.05.

Kis és Közép vállalatok infokommunikációs képességei fejlesztésének kutatása

Az Általános Vállalkozási Főiskola kutatócsoportja kérdőíves megkérdezésen alapuló kutatást szervez kis-és középvállalkozók körében.

továbbA sültgalamb nem repül a szánkba
- 2008.10.23.

Barát Tamás tagtársunk, a Viadukt Alapítvány tiszteletbeli elnöke, a fenti címmel kezdte előadását a "Művelődés hete - a tanulás ünnepe" alkalmából rendezett gyomaendrődi programunkon.

továbbHonlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!tovább


Önnek leesett már a tantusz??